El cowork, un espai de treball comú

En el context econòmic actual, es fa més important que mai compartir espais i recursos amb els que ens envolten, tant en l’àmbit personal com en el laboral. En el context professional, cal sumar aquesta necessitat a la “moda forçosa” de l’emprenedoria; molts professionals sense feina veuen com a única sortida possible establir-se com a autònoms. Arrel d’aquesta conjuntura, des de fa poc temps, ha sorgit un concepte que es presenta com a solució a aquesta necessitat de compartir, i aquest concepte és el de cowork.

Citizen Box Paris
El cowork és un espai compartit per diversos professionals autònoms o microempreses, habitualment de diferents àmbits, on cadascú té el seu espai de treball individual (un despatx o una taula), però també pot gaudir d’espais comuns (l’office, la sala de reunions, etc.). Això permet no només abaratir el cost del lloguer i les despeses de l’espai de treball, sinó també compartir coneixements amb els altres professionals amb què es comparteix l’espai.

 

e5e0addf8751c28df7dff2d0afbebf36

D’aquesta manera, els professionals que conviuen en un espai cowork s’enriqueixen els uns als altres amb els seus coneixements i habilitats, i poden arribar a crear xarxes i equips multidisciplinaris. Alhora, el treball interdisciplinari afavoreix un rendiment i una qualitat òptims, ja que propicia en els professionals una visió holística d’allò sobre el què treballen. Per tant, el client també es beneficia d’aquesta sinèrgia, i no només en la qualitat dels resultats obtinguts; l’espai cowork també li permetrà trobar diferents serveis que poden ser del seu interès sense moure’s d’oficina.

 

Els espais cowork tenen les seves arrels als Estats Units, però actualment en podem trobar a múltiples països, i el concepte està cada cop més de moda. Al nostre país ja existeixen diversos espais cowork, i és molt probable que en els propers anys es multipliquin exponencialment.

deskmag-coworking-890

Com diuen, la gana aguditza l’enginy, i aquesta proposta és una molt bona solució per aconseguir empreses més sostenibles, una interacció professional més rica i productiva i, alhora, un servei més complet per al consumidor.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *