La teva ràdio online al cotxe

Les darreres tecnologies automobilístiques permeten que puguem escoltar al cotxe la ràdio online que preferim, connectant el nostre telèfon mòbil als altaveus del cotxe amb la tecnologia bluetooth.

Això ens permet no només evitar els canvis de senyal radiofònic, sinó triar la programació que ens vingui de gust escoltar en cada moment, gràcies als podcasts. A més, actualment existeixen diverses aplicacions mòbils com BeyondPod o iVoox, que ens permeten administrar els nostres podcasts preferits i tenir-los sempre a mà i actualitzats.

En l’actualitat, pràcticament totes les marques d’automòbils ofereixen algun servei que ens permet escoltar el que sona al nostre mòbil pels altaveus del cotxe. Des d’un sistema bluetooth una mica més complex que el del mans lliures fins a dispositius que, a més de tenir connexió bluetooth, permeten controlar aplicacions com Google Maps, Facebook, Spotify per mitjà d’una pantalla integrada al propi cotxe o amb control per veu.

Algunes d’aquestes tecnologies són Touch&Go, de Toyota, el sistema Sync de Ford, Sensus Connected Touch, de Volvo, Nissant Connect o Audi Connect.

D’altra banda, per als qui tenen un cotxe sense aquestes tecnologies, existeix la possibilitat d’afegir-hi un dispositiu bluetooth en un taller mecànic per un preu relativament econòmic.

El futur de la ràdio està en la digitalització, i aquesta evolució natural fa que la millor opció en l’actualitat sigui adaptar els nostres vehicles a la tecnologia que connecta el nostre smartphone amb l’automòbil. Els mitjans a la carta cada cop estan més a l’abast, i aquest és un pas més cap a la màxima comoditat a l’hora d’informar-nos i entretenir-nos en un entorn digital.