Les Apps locals de Tarragona

Amb l’auge dels smartphones i les tablets, el mercat de les aplicacions per a aquests dispositius està creixent amb passes de gegant. Primer, van triomfar les apps internacionals, però l’entorn local no ha trigat a reaccionar i actualment ja podem trobar algunes aplicacions adreçades especialment als ciutadans de Tarragona. A més, l’aparició d’aplicacions que facilitin la vida local va molt lligada amb el projecte de convertir Tarragona en una smart city.

En primer lloc, han aparegut diverses aplicacions relacionades amb els serveis de la ciutat com l’aplicació de la EMT per als autobusos o FarmaGo, una aplicació per trobar les farmàcies de guàrdia a la província. Pel que fa al turisme, podem trobar, per exemple, l’aplicació Tarraco Romana, que ens guia per les restes romanes de la ciutat.

En la vessant de l’actualitat, els mitjans digitals no han trigat a posar en marxa les seves aplicacions. Així ho han fet Tarragona 21 o Circ de Tarragona. Quant a l’agenda, podem consultar l’oferta cultural de la ciutat amb aplicacions com Circ de la Cultura o Agenda Cultural Tarragona, impulsada per l’Ajuntament.

Algunes aplicacions que apareixen sota la cerca de "Tarragona" a Play StoreAlgunes aplicacions que apareixen sota la cerca de «Tarragona» a Play Store

D’altra banda, també s’han creat durant els darrers dos anys aplicacions amb motiu d’esdeveniments puntuals, com són el Concurs de castells, el Tarragona de Tapes o la Mostra de Teatre Jove. Gràcies a aquest tipus d’aplicacions, el públic pot seguir fàcilment les activitats i les novetats de cada esdeveniment a través del seu dispositiu. A més, algunes de les entitats més representatives de la ciutat ja tenen també la seva pròpia aplicació, com són els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove o el Nàstic de Tarragona.

Per la seva banda, els comerços de Tarragona, juntament amb la EMT, han llençat recentment la campanya TarraQR. A través de l’aplicació NFC+, ofereixen descomptes als qui escanegin els anomenats “codis tarraQR” ubicats als busos de la EMT, i els comparteixin a les xarxes socials.

L’oferta és ben variada, i ho serà encara més quan s’hi sumin les aplicacions que, molt probablement, es troben ara mateix en procés de creació. Moure’s per Tarragona serà cada vegada més fàcil i còmode gràcies a l’ús de les apps locals.