Sant Jordi 2.0 a Tarragona

Les xarxes socials s’imposen cada any amb més força a l’hora de compartir el nostre Sant Jordi amb el món. Tant particulars com botigues, associacions o editorials aprofiten aquesta data per interactuar a la xarxa més que mai.

A Tarragona no som menys, i el hashtag #santjordi ja omple els murs digitals de la ciutat. Les fotografies de llibres i roses ja treuen el cap per Instagram. També els concursos i sorteigs online proliferen: per exemple, la T de Tarragona ha realitzat durant la setmana anterior a Sant Jordi un concurs en què calia compartir un fragment de llibre per optar a guanyar premis oferts per llibreries, floristeries i altres botigues de la ciutat. La revista Fet a Tarragona, per la seva banda, ha llençat una promoció especial de subscripció, amb una rosa i dues revistes de regal.

Captura de pantalla 2014-04-23 a la(s) 10.26.26Les publicacions dels paradistes també ens ajuden a conèixer, encara que ho fem des de casa o des del nostre lloc de treball, l’ambient de la diada i l’estat de les vendes. La immediatesa en la informació que ens ofereixen les xarxes socials es posa especialment de manifest en un dia com aquest.Captura de pantalla 2014-04-23 a la(s) 10.21.53

 

Les postals electròniques tampoc s’han fet esperar, i també en tenim de tarragonines, com aquesta d’Anduluplandu.

Captura de pantalla 2014-04-23 a la(s) 12.18.47

També hi ha que aprofita la tirada d’aquesta diada a la xarxa per llençar notícies o novetats comercials. I és que l’activitat a les xarxes socials és molta a la diada, i la visibilitat pot augmentar gràcies al nombre de persones connectades, malgrat que, en contrapunt, les nostres publicacions es poden perdre en un mar de roses i llibres i gaudir de molt poc temps de ressò. L’apogeu de l’activitat, per tant, pot jugar tant al nostre favor com a la nostra contra, i la millor estratègia en aquest cas és unir-se a la festa i relacionar les nostres publicacions amb aquesta diada.

En resum, podem dir que les xarxes socials ens ajuden a compartir aquesta diada tan especial i a potenciar l’experiència col·lectiva. Ens agrada el Sant Jordi 2.0!

 

(imatge superior: Lyona)