En els últims anys, el Black Friday s’ha convertit en una de les dates més importants en el nostre calendari de vendes promocionals.

El Black Friday o “divendres negre” és el dia que comença la temporada de compres nadalenques als Estats Units però que ja està estesa a tot el món, i que ha arribat per quedar-se. Es tracta d’uns dies de compres molt concentrats en què, sobretot, els comerços online treuen tota l’artilleria amb campanyes i descomptes en línia per aprofitar l’ocasió i impulsar les vendes.

Això també vol dir que el mercat està cada vegada més saturat i és més necessari que mai fer que la nostra marca o negoci destaqui. Per això, el nostre objectiu en aquest article és ensenyar-te algunes accions estratègiques per ajudar-te a planificar, comunicar i vendre més al Black Friday 2020, tot i el panorama complicat que estem vivint.

Tant si tens una botiga en línia, com si ets un petit comerç local, sigui quin sigui el teu model de negoci aquest Black Friday 2020 és una bona oportunitat per atreure clients.

Apúntatela data al calendari: el Black Friday serà el 27 de novembre 2020

En aquest article compartim amb tu una guia d’accions de màrqueting digital per a preparar el teu negoci per al Black Friday

1.- No parlis de Black Friday … diferencia’t!

Què farà que el teu campanya sigui especial? Durant l’última setmana de novembre TOTS van a llançar campanyes de màrqueting de Black Friday. Comunica el teu valor afegit, la teva proposta o els teus promocions de manera que destaquis entre la multitud.

2.- Aposta per més d’un canal de comunicació

Estableix una estratègia multicanal efectiva que t’ajudi a connectar amb el teu públic objectiu: xarxes socials, newsletter, e-mail màrqueting, re-màrqueting de Google … hi ha moltíssimes opcions per dirgirnos als clients.

L’important és planificar, saber quins canals integrar en la nostra estratègia i quins són els més adequats per al nostre tipus de negoci.

3.- Aprofita l’ambient, no tens per què rebaixar preus

Si ets un petit comerç segurament no puguis competir amb els descomptes, però sí que pots rendibilitzar el Black Friday a través de la comunicació amb els clients.

Planteja una estratègia comercial diferent. Pots fer demostracions en línia dels teus productes, organitzar sortejos o concursos els dies previs, afegeix un val de descompte o planteja accions de venda creuada. Promociona les teves accions en xarxes socials o en l’aparador de la botiga. I a més, aprofita les accions per a ampliar la base de dades de clients del teu negoci. Súper important!

4.- Crea diversos tipus de promocions

Aplica diferents promocions segons els productes. Diferencia’t d’altres promocions que realitzes durant l’any, a la fi el que els consumidors, per exemple ofereix paquet de productes (denominat bundle en anglès) ue vas cosir a crear un paquet de productes o serveis i oferir-lo a un preu molt menor que per separat.

5.- Publicitat en vídeo

Segons estudis de Hubspot el 54% dels consumidors vol veure més vídeos de les marques o empreses que li interessen. Les persones presten més atenció als vídeos i ajuden a connectar millor amb l’audiència. Pots compartir els vídeos en xarxes socials, per exemple, Instagram o TikTok són eines amb molta força entre el públic més jove.

6.- Crea expectatives i aprofita la compra per impuls

Apel·la a les emocions. Moltes de les compres d’aquests dies estan pensades per regalar per Nadal, són compra de productes majoritàriament de forma no planificada, atrets per l’oferta. La publicitat té la capacitat d’influir en les decisions finals de compra dels consumidors durant el Black Friday, tant a la botiga física com online.

7.- Mesurar i mesurar

L’anàlisi de resultats és tan important com la implantació de l’estratègia de màrqueting. Hem de ser capaços de mesurar els resultats de totes les nostres accions de màrqueting digital. L’anàlisi ens serveix per detectar què ha funcionat millor i poder millorar aquelles accions que no ens han estat tan rendibles.

QUIMERAS

 Entrada anterior