Una nova experiència de vídeos centrats en el feedback immediat de l’usuari, que, sens dubte, rivalitzarà directament contra TikTok i Instagram Reels.

A hores d’ara, tots sabem el gran auge que ha comportat aquest últim any la xarxa social de moda Tik Tok. I és que, més de la meitat de les marques ja l’ha utilitzat per a les seves pròpies campanyes de 2021. Un exemple recent? La mateixa Eurocopa, amb la qual ha presentat la seva primera campanya publicitària de televisió a Espanya.

Tant ha estat el seu èxit, que altres plataformes com Instagram ja va decidir utilitzar la seva idea i apostar fort per una nova funció per a la seva xarxa social: Reels, vídeos curts i fàcils de consumir, que han sembrat un complet èxit a la seva comunitat.

Ha sorgit una nova competència directa?

YouTube, la plataforma de vídeos a Internet, no podia quedar-se enrere, i ara més que mai, ha tingut la necessitat de reinventar-se i innovar en el seu propi terreny. Apostar per la immediatesa no ha de ser una mala idea, després de veure les respostes que en general s’han rebut per l’auge del llenguatge propi, dinàmic i visual.

Com funciona la nova proposta de YouTube?

La nova iniciativa: YouTube Shorts, una experiència de vídeos verticals curts, amb una durada de 15 a 60 segons.

Shorts pretén que la creativitat estigui a l’altura de tots, i que, d’una manera o altra, siguem nosaltres els creadors dels nostres propis continguts. Gravar, editar i compartir; realitzar els nostres propis vídeos o utilitzar clips de la galeria del nostre smartphone, són només algunes de les seves funcionalitats. Però això no queda aquí, aquesta nova experiència vol que siguem partícips de les nostres creacions, gravar-nos a nosaltres mateixos fàcilment amb un temporitzador i un compte enrere, afegint-li text o utilitzant filtres d’ajustos de color.

Us sona d’alguna cosa tot el comentat anteriorment, veritat? I és que, YouTube Shorts no deixa de ser una pròpia versió del format de TikTok i d’Instagram Reels. Una nova experiència de vídeos curts interactius i centrats en el feedback immediat de l’usuari, que, sens dubte, rivalitzarà directament contra ells.

Una nova estratègia que generarà contingut de valor per als usuaris

La plataforma ha confirmat oficialment que aquesta nova experiència ja està disponible en la seva pròpia versió beta a Espanya. Així que és moment d’elaborar la teva pròpia estratègia de màrqueting amb YouTube Shorts. Per què? Perquè et donarà la possibilitat de connectar-se directament amb noves audiències fent ús d’un únic Smartphone.

Parlem d’un conjunt d’eines de creació de vídeos curts que afavorirà l’engagement de la teva comunitat. Després de veure l’auge i l’èxit sostingut de TikTok o Instagram Reels, podem preveure que Shorts podrà arribar a ser una nova plataforma popular entre els millennials i la Generació Z.

Si el teu objectiu és connectar directament amb noves audiències a través d’aquesta nova i innovadora funció, o si vols saber com elaborar una estratègia de màrqueting amb YouTube Shorts, et trobes en el lloc adequat.

L’equip de Quimeras està disponible per ajudar-te a fer-ho!

La nostra feina consisteix en fer-te visible, posicionar-te, ajudar-te perquè venguis més i millor. Si tu creixes, nosaltres també. És una bona idea que aprofitis la nostra experiència! 

Estarem encantats d’atendre’t. Parlem-ne!